Programma

Meedoen aan Sport for Others is meer dan alleen de Mont Ventoux beklimmen. Het is samen met alle andere deelnemers een weekend beleven waarin sport, ontspanning, gezelligheid en bezinning bij elkaar komen.

Om je een idee te geven hoe het weekend eruit ziet, hieronder een beschrijving van dag tot dag. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Tijden

Woensdag en donderdag 19 september

De hele dag

De eerste deelnemers arriveren om alvast van de prachtige omgeving te genieten. (Of om een poging te doen om de Mont Ventoux van diverse kanten te beklimmen) Iedereen wordt op het park welkom geheten door het team van Vakanz. Op woensdagavond ben je welkom om mee uit eten te gaan bij een heel gezellig restaurant (op eigen kosten). 
Op donderdagavond organiseert Vakanz een leuke activiteit. We zien je daar!

 

Vrijdag 20 september

De hele dag

De dag vóór het evenement. Vandaag hopen we jullie allemaal te ontmoeten in Frankrijk. Vandaag wordt er een wandelroute uitgestippeld voor de mensen die nog willen trainen of van de prachtige omgeving willen genieten. Alle fietsen worden nauwkeurig nagekeken door onze mecaniciens Eric en Maarten. Er zijn diverse bijeenkomsten voor wandelaars, vrijwilligers, hardlopers enzovoort.

17:30

De officiële opening van het evenement. We verwachten alle deelnemers in hun Sport for Others tenue, omdat we met elkaar (en met je team) op de foto gaan.

 

Na de fotomomenten eten we gezamenlijk met elkaar in/bij de tent. Uiteraard delen we tijdens deze avond ook indrukwekkende verhalen over het doel waarvoor we uiteindelijk de berg op gaan: nieuwe dromen voor kindslaven in Haïti.

 

Zaterdag 21 september

07:30

De wekker gaat voor de wandelaars vroeg. Om 7.30u vertrekken zij als eerste vanaf de startlocatie in Sault (een half uurtje vanaf het park) voor een prachtige wandeltocht naar de top van de Mont Ventoux. Gidsen van Passion Ventoux Nature zullen deze wandelaars begeleiden.

08:30

De hardlopers vertrekken een uur later, om 8.30u. Aangemoedigd door supporters slaan ze de weg naar de top van de Mont Ventoux in. De motards houden deze groep goed in de gaten. Kramp in je benen? De fysio staat paraat om je te helpen.

09:00

Als laatsten vertrekken de fietsers om 9.00u. 26 kilometers en 1800 hoogtemeters voor de boeg. Kijk onderweg niet alleen naar het asfalt onder je, maar ook naar de prachtige omgeving. De klim vanuit Sault naar de top staat namelijk bekend als de mooiste van de drie routes naar de top. Verkijk je niet op de laatste zes kilometers: die zijn pittig. Maar boven op de top staat een team klaar om je met alle egards te verwelkomen. En voor wie 1 beklimming een eitje is: de finish is tot drie uur open.

18:30

Om half zeven zien we jullie allemaal graag heelhuids terug voor een gezamenlijke maaltijd. Daarna blikken we samen terug op de dag, vieren de successen en bedanken alle betrokkenen. De bijeenkomst sluit af met een prachtige samenvatting van de dag in beeld en geluid, en de uiteindelijke opbrengst.

 

Zondag 22 september

‘s ochtends

Zondag, een dag van rust, ontspanning en bezinning. ‘s Morgens ontmoeten we jullie graag in de grote tent voor een dienst van Woord en gebed. In deze dienst zal een Nederlandse dominee voorgaan. We hopen met elkaar op een mooie interkerkelijke bijeenkomst waar we ondanks onze verschillende achtergronden eenheid en verbondenheid ervaren met God en elkaar. Na de dienst staat de koffie klaar. 

‘s avonds

’s Avonds zal er in de grote tent een sing-in georganiseerd worden waar diverse liederen en psalmen op het programma staan om zo bemoedigd en opgebouwd te worden door het zingen heen. Na een hapje en een drankje is het echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Misschien nog even een paar uur slapen en dan weer terug naar huis. Met een prachtige ervaring op zak!

 

SFO activiteiten

montbrun-les-bains
267