Sport for Others bedrijven

Sport for Others voor bedrijven

Het jaarlijkse sportevenement van Woord en Daad, Sport for Others, vindt dit jaar vanwege de onzekerheid rondom de coronamaatregelen niet in Frankrijk, maar in Nederland plaats. In samenwerking met de Woord en Daad kringloopwinkels zijn er verschillende fiets- en wandelroutes op de Veluwe.

HET CONCEPT
In Nederland zijn op de Veluwe verschillende wandel– en fietsroutes uitgezet. I.s.m. verschillende Woord en Daad kringloopwinkels is een uitdagend parcours uitgezet, waarbij je de keus hebt tussen verschillende zwaartes. Op Deo volente zaterdag 11 september kunnen fietsers kiezen uit een route van 50, 100 of 150 kilometer, en wandelaars uit een route van 20 of 30 kilometer.

 
De deelnemers halen per persoon €500 aan sponsorgeld op. Dit besteedt Woord en Daad aan het project ‘Water voor Shalla’, waar gezinnen in het droge Shalla in Ethiopië toegang krijgen tot schoon drinkwater.

SPONSORING ALS BEDRIJF
Om dit evenement mogelijk te maken hebben we naast de sponsorinkomsten van de deelnemers ook bedrijven nodig die als partner €1.000 willen investeren in Sport for Others. Zo kunnen we een succesvol evenement neerzetten met lage kosten, zodat we een mooie opbrengst hebben voor het belangrijke project in Ethiopië.

Vrouwen jerrycans Ethiopie kinderen.jpg

Het doel: water voor Shalla

In Senbatu Shalla (Ethiopië) is het kurkdroog. Water is schaars, gezinnen moeten 6 tot 36 kilometer lopen om water te halen bij een waterpunt. Voor 75 liter water betaalt een gezin 4 euro, terwijl het inkomen gemiddeld maar 1 euro per dag bedraagt. Omdat het water zo duur is wordt bij een regenbui het water gewoon uit de plassen langs de weg geschept. Hetzelfde water waar dieren doorheen lopen.

Samen met een netwerk van deskundige lokale partners wil Woord en Daad hier verandering in brengen en zorgen voor schoon drinkwater. Een diepe waterput en kilometers pijpleiding zorgen voor bereikbaar en betaalbaar water voor de meer dan 50.000 inwoners. Door trainingen aan ondernemers om deze watervoorziening te onderhouden zorgen we voor een duurzaam systeem.

DOELSTELLING SPORT FOR OTHERS
Met Sport for Others willen we € 200.000 ophalen voor een goede watervoorziening in Senbatu Shalla. Met de sponsoring van bedrijven zoals die van u kunnen we dit evenement mogelijk maken. Hieronder leest u wat u voor uw investering van €1.000 in publiciteit terugkrijgt.

WAT KRIJGT U TERUG?
Sponsoring aan Sport for Others is een investering in uw PR! Wat krijgt u terug als sponsor?

  1. Uw logo op de website van Sport for Others (met gemiddeld 10.000 unieke bezoekers per week)

  2. Uw banner op de centrale lunchplaats: de kringloopwinkel in Wageningen

  3. Uw logo in de aftermovie van Sport for Others

Wilt u graag een groter partnerschap aangaan, met meer publiciteit (bijvoorbeeld op de start/finish— of lunchlocatie)? Dat hoor ik dan graag, neem gerust contact op!

Ik kijk uit naar uw positieve reactie!

Met vriendelijke groet,
Wendy van Amerongen, projectleider

Shalla
294