Fietsroutes

Fietsen

Denk je aan wielrennen in Zuid-Limburg, dan denk je al snel aan de wielrenklassieker de Amstel Gold Race. Zin in een uitdaging? Die bieden we jou! Op 23 september kun je kiezen voor 75 km, 125 km of 150 km fietsen in het uitdagende en heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg. Onderschat deze routes niet! Naast de afstand tellen ook de hoogtemeters flink mee. In de route zitten stevige kuitenbijters zoals de Keutenberg en Gulperberg (alle afstanden), Eyserbosweg (125km), Kruisberg (125km en 150km), Camerig en de Vaalserberg (150km). De routes van dit evenement zijn gebaseerd op de tourversie van de Amstel Gold race van 2023. Durf jij de uitdaging aan?  

Let op: de routes zijn alleen met GPS te rijden; de routes zijn niet gemarkeerd. Je ontvangt de GPX-bestanden ruim een week voor het evenement in je mailbox. Heb je verder nog vragen over fietsen met GPS? Misschien staat het antwoord hier tussen.

Heb je in 2022 ook meegedaan met Sport for Others? Dan is het goed om te weten dat de routes aangepast zijn. Er zitten compleet nieuwe stukken in de route en de stukken die wel hetzelfde zijn als in 2022 worden in omgekeerde richting gereden. Kortom: het belooft weer een prachtige route te worden met voor iedereen genoeg uitdaging.  
 

Fietsroute 75 km

Starttijd: 11.00 uur vanaf Watersley  
Hoogtemeters: klimmen 730m  | dalen 740m  
Hoogtepunten: Keutenberg, Gulperberg 
Geschikt voor: e-bike, hybridefiets, mountainbike, wielrenfiets  
Verzorgingsposten: 3 incl. lunch  

Download hier de GPX-route.


Fietsroute 125 km

Starttijd: 09.15 uur vanaf Watersley  
Hoogtemeters: klimmen 1.150m | dalen 1.140m  
Hoogtepunten: Keutenberg, Gulperberg, Eyserboschweg, Kruisberg 
Geschikt voor: wielrenfiets  
Verzorgingsposten: 3 incl. lunch  

Download hier de GPX-route.


Fietsroute 150 km

Starttijd: 08.15 uur vanaf Watersley  
Hoogtemeters: klimmen 1.560m | dalen 1.550m  
Hoogtepunten: Keutenberg, Gulperberg, Eyserboschweg, Kruisberg, Camerig, Vaalserberg 
Geschikt voor: wielrenfiets  
Verzorgingsposten: 3 incl. lunch  

Download hier de GPX-route.

Let op: dit betreft een loodzware uitdaging, zeker in combinatie met de lange afstand. Daarom is deze route uitsluitend geschikt voor zeer ervaren wielrenners.     

309A9539.jpg


Partners van Sport for Others

290