Hardlopen

Hardlopen

Zoek jij naar een sportieve uitdaging, maar is wandelen of fietsen niet zo jouw ding? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt de 25e etappe van het Pieterpad namelijk ook hardlopend afleggen. En daar willen we jou de kans voor geven! We bieden je twee uitdagingen aan: het Pieterpad (26 kilometer) én de mogelijkheid tot een extra lus bij Valkenburg waardoor je totaal op 35 kilometer uit komt.

Let wel op: het gaat hier om een trailrun. Gedeeltes van de route zullen over onverharde, ongelijke en soms smalle paden gaan. Een PR zul je op dit parcours niet snel lopen, maar na 26 of 35 kilometer hardlopen in dit uitdagende landschap mag je terecht ‘gruëts’ op jezelf zijn, zoals ze dat in Zuid-Limburg zeggen.  

 

Hardlooproute 26 km

Starttijd: 10:30u vanaf Watersley
Hoogtemeters: 210 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 3, incl. lunchtasje bij de trein        

Download hier de GPX-bestanden

Deel 1

Deel 2

We starten vanaf het terrein van Watersley Sports & Talentpark in Sittard en lopen dan gelijk de prachtige heuvelachtige Limburgse natuur in. De route kronkelt door velden en bossen, langs schilderachtige Limburgse vakwerkdorpjes. Na een stevig klimmetje word je geregeld getrakteerd op een prachtig vergezicht. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten waar je wat te eten en te drinken kunt krijgen. Na ca. 21 kilometer loop je de historische stadskern van Valkenburg binnen. Op station Valkenburg, waar de derde verzorgingspost is en je een lunchtasje krijgt, neem je de trein terug naar Sittard (35 minuten, treinkaartje niet inbegrepen in de inschrijfprijs). Vanaf het station Sittard begin je aan de laatste vier kilometer van de tocht. Via de oude Markt in Sittard loop je al snel weer het groen in. Nog even en je bent bij de finish op Watersley Sports & Talentpark!

Let op! Het Pieterpad is bewegwijzerd met rood/witte markeringen. De laatste twee kilometer van de route, door Valkenburg is niet bewegwijzerd. Dit laatste stukje is te volgen met GPS en er is ook een omschrijving van dit gedeelte van de route beschikbaar. Heb je hier eeen vraag over? Misschien staat het antwoord hier tussen.

 

Hardlooproute 35 kilometer

Starttijd: 10:00u vanaf Watersley
Hoogtemeters: 330 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 4, incl. lunchtasje bij de trein

Download hier de GPX-bestanden

Deel 1

Deel 2

Vanaf Watersley Sports & Talentpark start je aan de 25e editie van het Pieterpad. Een prachtige tocht door het Limburgse landschap. De route kronkelt door velden en bossen, langs beekjes en schilderachtige Limburgse vakwerkdorpjes. En na een stevig klimmetje wordt je geregeld getrakteerd op een prachtig vergezicht. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten waar je wat te eten en te drinken kunt krijgen. Na ca. 21 kilometer loop je de historische stadskern van Valkenburg binnen. De route van 26 km gaat bij de Geulpoort rechtdoor naar het station; de route van 35 kilometer slaat vóór de Geulpoort naar rechts voor een extra lus door het prachtige landschap rondom Valkenburg. Net buiten Valkenburg tref je een derde verzorgingspost aan. Je loopt langs de Geul, pikt een stukje van het Gerendal mee en loopt langs kasteel Schaloen naar het topje van de Goudsberg. Vandaar loop je over smalle paadjes terug naar Valkenburg. Op station Valkenburg, waar de vierde verzorgingspost is en je een lunchtasje krijgt overhandigd, neem je de trein terug naar Sittard (35 minuten, treinkaartje niet inbegrepen in de inschrijfprijs). Vanaf het station Sittard begin je aan de laatste vier kilometer van de tocht. Via de oude Markt in Sittard loop je al snel weer het groen in. Nog even en je bent bij de finish op Watersley Sports & Talentpark!

Let op! Het Pieterpad is bewegwijzerd met rood/witte markeringen. De extra lus vanaf Valkenburg is niet gemarkeerd; de route is te volgen op GPS en er is ook een omschrijving van de route beschikbaar. Heb je hier eeen vraag over? Misschien staat het antwoord hier tussen.

AdobeStock_470832550.jpeg


Partners van Sport for Others

297