Nieuws

Sport for Others: geven vanuit dankbaarheid

Bij Sport for Others gaat het om meer dan alleen sport. Het gaat om gemeenschap, solidariteit en het verschil maken in de levens van anderen. Het draait om mensen die samenkomen om iets groters dan zichzelf te dienen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Wat drijft de deelnemers en donateurs om zo gul te zijn? Vandaag wil ik met je stilstaan bij de achterliggende redenen om te geven en fondsen te werven, bezien vanuit onze christelijke identiteit.

Lees verder...

De winnaars van de winactie zijn bekend!

Onder alle deelnemers die zich vóór 1 juli inschreven voor de jubileum-editie van Sport for Others, zijn in totaal 24 cadeaubonnen van OutdoorXL verloot.

Lees verder...

Alice werd blind, maar bleef dromen

‘Opeens merk je dat alles om je heen instort. Je kunt niets meer zien. Je kunt niets meer doen. Plotseling staat alles stil.’ Alice Ouédraogo (35) werd als tiener blind. Zeker in Burkina Faso is het hebben van een beperking heel moeilijk.

Lees verder...

Jubileumeditie: Sport for Others 5 jaar

Het is 2023 en dat betekent dat we een jubileum te vieren hebben. Het is namelijk de vijfde keer dat we Sport for Others organiseren!

Lees verder...

Meld je aan voor Sport for Others 2023

Sinds 1 maart 2023 kun jij je weer aanmelden voor het sportieve evenement Sport for Others. Deo volente zaterdag 23 september gaan we de uitdaging aan in Limburg.

Lees verder...

Sport for Others 2022 was een groot succes

Sport for Others bracht zaterdag ruim €270.000,- op voor het waterproject in Shalla in Ethiopië. Meer dan 300 deelnemers lieten zich sponsoren en gingen een sportieve uitdaging aan in Limburg.

Lees verder...

Heer, ontferm U

De asfaltweg was best begaanbaar. Wat hobbelig hier en daar, maar goed te doen. Samen met een collega en onze lokale partner ben ik onderweg naar Senbete Shalla, waar we  een bezoek brengen aan het waterproject. Plots stopt onze chauffeur. Hij mist een afslag. Hoewel, afslag, noem het een steegje tussen wat bebouwing door. De comfortabele asfaltweg ruilen we in voor een hobbelige zandweg.

Lees verder...

Sport for Others 2021 groot succes

Afgelopen 11 september gingen ruim 300 deelnemers de uitdaging aan voor de inwoners van Shalla in Ethiopië.

Lees verder...

Sport for Others dit jaar in Nederland - FAQ

Het jaarlijkse sportevenement van Woord en Daad, Sport for Others, vindt dit jaar vanwege de onzekerheid rondom de coronamaatregelen helaas niet in Frankrijk plaats.

Lees verder...

'Mij zal niets ontbreken' - Blijven danken in moeilijke omstandigheden

Vandaag is het dankdag. Een vreemde dankdag in een vreemd jaar. Danken doen we dit jaar veelal thuis nu maar kleine groepen mogen samenkomen. Misschien is dit voor jou ook een jaar waarin dankbaar zijn iets moeilijker is. Mede daarom delen we vandaag, ter bemoediging, het verhaal van pastor Endale Mamo in Senbatu Shalla.

Lees verder...

Onbetaalbaar water

‘‘Ik put het water voor mijn gezin uit deze poel, ik kan vaak niet anders. De pomp die twee kilometer verderop staat, staat vaak droog. Vijftien kilometer verder is nog een andere pomp, alleen moet ik daar flink voor betalen.’’

Lees verder...

Sport for Others 2020

Op 26 september 2020 zou de derde editie van Sport for Others plaatsvinden. Voor de derde keer zouden sportievelingen de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk gaan beklimmen, voor schoon drinkwater voor Senbatu Shalla in Ethiopië. Helaas hebben wij moeten besluiten om dit niet door te laten gaan vanwege de maatregelen rondom corona. De derde editie van SFO is doorgeschoven naar september 2021.

Lees verder...
 
200