Alice werd blind, maar bleef dromen

DSC_0035_lichter.jpg

‘Opeens merk je dat alles om je heen instort. Je kunt niets meer zien. Je kunt niets meer doen. Plotseling staat alles stil.’ Alice Ouédraogo (35) werd als tiener blind. Zeker in Burkina Faso is het hebben van een beperking heel moeilijk.

Alice vertelt: ‘Veel gezinnen sluiten je buiten en laten je in de steek. Gelukkig heeft mijn familie dat nooit gedaan, maar ik liep wel tegen veel uitdagingen aan. Ik zag hoe moeilijk het was om een opleiding te volgen en een baan te krijgen als je een fysieke beperking had. En dus ben ik gestart met een bedrijf waar mensen zonder opleiding een vak kunnen leren en vervolgens aan de slag kunnen. Op die manier komen ze vooruit in een maatschappij die hen al wilde afschrijven.’

Weven en kleding maken
De ambitieuze Alice zette een bedrijf op waar mensen met een beperking kunnen leren weven en kleden maken. Dankzij een lening van Job Booster kon ze een grote groep vrouwen opleiden. In dit jubileumjaar zetten we inspirerende vrouwen als Alice centraal. Tegen de stroom van geweld, armoede en uitsluiting in wil zij jonge mannen en vrouwen op weg helpen naar een betere toekomst. 

Samen met jou zetten we ons graag in om 1000 jongeren in Burkina Faso te begeleiden bij het starten van een eigen bedrijf. De donaties die je ophaalt, maken verschil!

€ 10,- Lesmateriaal voor één jongere

€ 25,- Ondernemerscoaching voor één jongere

€ 50,- Eén trainingsdag voor één jongere

€500,- Eén nieuwe onderneming

Terug naar overzicht
200