Sport for Others 2020

Water voor Shalla campagnefoto.jpg

Op 26 september 2020 zou de derde editie van Sport for Others plaatsvinden. Voor de derde keer zouden sportievelingen de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk gaan beklimmen, voor schoon drinkwater voor Senbatu Shalla in Ethiopië. Helaas hebben wij moeten besluiten om dit niet door te laten gaan vanwege de maatregelen rondom corona. De derde editie van SFO is doorgeschoven naar september 2021.

 

Water voor Shalla

Omdat we op 26 september de Mont Ventoux niet op kunnen, maar wel horen dat schoon drinkwater in Shalla heel hard nodig is, willen we ons deze zomer wel gaan inzetten. Het project loopt de begrootte € 300.000 mis, terwijl het juist zo hard nodig is! Doe je ook mee?

 

Beklim bijvoorbeeld de hoogste top in jouw provincie! Maak jij een uitdagende tocht en eindig je op dat hoogste punt? Bekijk hier wat de hoogste top is in jouw provincie.

 

Wil je iets anders doen, zoals een garageverkoop of autowasstraat? Of loop jij 36 kilometer met een jerrycan water, zoals de mensen in Shalla? Dat kan allemaal! Meld hier je eigen actie en zet je deze zomer voor de mensen in Shalla. Want schoon drinkwater is daar echt nodig.

En: niet alleen de aanleg van de nieuwe watervoorziening in Shalla hangt af van het bedrag dat jij ophaalt, maar ook de opdracht voor Rina Molenaar en Roeland van Everdingen…

 

De challenge

Rina en Roeland hopen op 26 september verschillende toppen in Nederland te gaan beklimmen en hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe verder zij gaan lopen!

 

Dus: als wij met elkaar een zo groot mogelijk bedrag ophalen laten we Rina en Roeland flink zweten, en zorgen we met elkaar voor betere leefomstandigheden in Shalla. Juist corona zorgt voor nog heftigere situaties in het droge gebied. Steeds meer mensen hebben last van ondervoeding en extreme armoede. Schoon water is meer dan ooit van levensbelang.

 

Zet jij je in voor deze mensen en voor het project? Meld je eigen actie aan of doneer voor deze gezinnen.

Terug naar overzicht
200