Sport for Others dit jaar in Nederland - FAQ

veluwe-prachtige-zonsondergang.jpg

Het jaarlijkse sportevenement van Woord en Daad, Sport for Others, vindt dit jaar vanwege de onzekerheid rondom de coronamaatregelen helaas niet in Frankrijk plaats.

We hebben besloten het evenement dat plaatsvindt op D.V. zaterdag 11 september dit jaar in Nederland te houden. In samenwerking met de Woord en Daad kringloopwinkels komen er verschillende fiets- wandel en hardlooproutes in het midden van Nederland, van het stroomgebied van de Nederrijn tot aan de Veluwe. Alle informatie rondom dit nieuwe evenement op een rij! 

Net als in 2018 en 2019 wilde Woord en Daad in 2021 graag voor het evenement Sport for Others naar Zuid-Frankrijk afreizen. De Col de la Croix-de-Fer vormde ditmaal de uitdaging die je als deelnemer kon trotseren. In 2020 kon het evenement niet doorgaan en werd het verzet naar 2021. In 2021 had Woord en Daad wel de hoop het evenement in Frankrijk te kunnen voortzetten, maar hield ze tegelijkertijd de maatregelen nauwlettend in de gaten. De onzekerheid heeft ons uiteindelijk doen besluiten het evenement naar Nederland te verplaatsen.

Jullie kiezen er dus niet voor het evenement weer uit te stellen?

Nee. In 2020 hebben we dit wel gedaan, waarbij er wel acties werden georganiseerd in Nederland. We kunnen het echter niet blijven uitstellen zonder een garantie over volgend jaar te kunnen geven. Daarom kiezen we ervoor dit jaar het evenement in Nederland te laten plaatsvinden. We merken namelijk ook dat er juist nu veel behoefte is om samen iets te kunnen doen, al is het op een aangepaste manier.

We weten nog niet hoe de maatregelen in september zijn, waarom nu al dit besluit?

Deelnemers aan dit evenement moeten de tijd hebben om fondsen te werven en te trainen. En we moeten jou als deelnemer de garantie kunnen geven dat we niet straks voor een dichte grens staan of de vergunning voor het event niet gegeven wordt. Die garantie kunnen we niet geven, waardoor er veel onzekerheid ontstaat. Dat geeft ons als organisatie de verantwoordelijkheid om een beslissing te nemen die eerlijk is tegenover alle partijen.

Hoe gaat het evenement in Nederland eruit zien?

Ook zonder de Franse hoogtemeters biedt Sport for Others een echte uitdaging voor wandelaars en fietsers! In samenwerking met de Woord en Daad kringloopwinkels in de omgeving van de Neder-Rijn en de Veluwe is er een mooi parcours uitgezet, geschikt voor alle soorten sporters. Fietsers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, van 50 tot 150 kilometer. Wandelaars hebben keuze uit twee routes, van 20 of 30. Met de minstens €500 aan sponsorgeld die je daarmee ophaalt, draag je bij aan een duurzame watervoorziening in het droge en verzilte Shalla in Ethiopië.

Maar wat nu als er dan nog steeds maatregelen rondom samenkomsten buiten zijn?

We verwachten inderdaad dat de maatregelen in september echt nog niet weg zijn. Ook in Nederland zullen we ons aan moeten passen aan de dan geldende regels. Het evenement zal zo worden ingericht dat we ons aan de dan geldende maatregelen kunnen houden. Dan starten we bijvoorbeeld in kleine groepen op verschillende tijden. Als er weer meer mogelijk is, kunnen we mensen weer meer bij elkaar brengen. We houden je als deelnemer op de hoogte van de maatregelen en het plan wat wij daarbij hebben.

Is er in D.V. 2022 wel weer een Sport for Others in Frankrijk?

We laten het mooie concept in Frankrijk absoluut niet los, maar hebben ook geleerd om dit soort dingen niet te ver vooruit te plannen. We wachten af hoe alles zich in de maatschappij ontwikkelt. Nu focussen we ons eerst op een mooi evenement in Nederland, op D.V. 11 september 2021. Doe je mee?

Terug naar overzicht
200