Wandelen

Wandelen

Altijd al een etappe van het Pieterpad willen lopen? Dan is dit je kans! Op 1 oktober staat de 25e etappe van het Pieterpad op het programma. We starten vanaf het terrein van Watersley Sports & Talentpark in Sittard en lopen dan gelijk de prachtige heuvelachtige Limburgse natuur in.

 

Wandelroute 26 km

Starttijd: 08.15 uur vanaf Watersley
Hoogtemeters: 210 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 3, lunchtasje ontvang je bij de start        

Download hier de GPX-bestanden

Deel 1

Deel 2

De route kronkelt door velden en bossen, langs schilderachtige Limburgse vakwerkdorpjes. Na een stevig klimmetje word je geregeld getrakteerd op een prachtig vergezicht. Na ca. 21 kilometer loop je de prachtige historische stadskern van Valkenburg binnen. Op station Valkenburg neem je de trein terug naar Sittard (35 minuten, treinkaartje niet inbegrepen in de inschrijfprijs). Vanaf het station Sittard begin je aan de laatste vier kilometer van de tocht. Via de oude Markt in Sittard loop je al snel weer het groen in. Nog even en je bent bij de finish op Watersley Sports & Talentpark!

Let op! Het Pieterpad is bewegwijzerd met rood/witte markeringen. De laatste twee kilometer van de route, door Valkenburg, is niet bewegwijzerd. Dit laatste stukje is te volgen met GPS en er is ook een omschrijving van dit gedeelte van de route beschikbaar. Heb je hier eeen vraag over? Misschien staat het antwoord hier tussen.

 

Wandelroute 35 kilometer

Starttijd: 08.00 uur vanuit Watersley
Hoogtemeters: 330 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 4, lunchtasje ontvang je bij de start

Download hier de GPX-bestanden

Deel 1

Deel 2

De route kronkelt door velden en bossen, langs beekjes en schilderachtige Limburgse vakwerkdorpjes. En na een stevig klimmetje wordt je geregeld getrakteerd op een prachtig vergezicht. Na ca. 21 kilometer loop je de historische stadskern van Valkenburg binnen. De route van 26 km gaat bij de Geulpoort rechtdoor naar het station; de route van 35 kilometer slaat vóór de Geulpoort naar rechts voor een extra lus door het prachtige landschap rondom Valkenburg. Je loopt langs de Geul, pikt een stukje van het Gerendal mee en loopt langs kasteel Schaloen naar het topje van de Goudsberg. Vandaar loop je over smalle paadjes terug naar Valkenburg. Op station Valkenburg, neem je de trein terug naar Sittard (35 minuten, treinkaartje niet inbegrepen in de inschrijfprijs). Vanaf het station Sittard begin je aan de laatste vier kilometer van de tocht. Via de oude Markt in Sittard loop je al snel weer het groen in. Nog even en je bent bij de finish op Watersley Sports & Talentpark!

Let op! Het Pieterpad is bewegwijzerd met rood/witte markeringen. De extra lus vanaf Valkenburg is niet gemarkeerd; de route is te volgen op GPS en er is ook een omschrijving van de route beschikbaar. Heb je hier eeen vraag over? Misschien staat het antwoord hier tussen.

AdobeStock_470832550.jpeg


Partners van Sport for Others

291